Hösten 2015 träffades Mikael Vesterberg och Patrik Barkevall under en resa till ön Islay i Skottland. Vi var båda rörande överrens om att det fanns ett utrymme för fler och alternativa aktörer på den nordiska marknaden och med ett ständigt ökande intresse kring whisky och annan ädelsprit i Norden så såg vi en möjlighet . Men vi ville göra det på vårt sätt.  Vår idé skulle innefatta en större målgrupp med allt från seriösa whisky intresserade till absoluta nybörjare.

 

“Vårt mål är att skapa möjlighet för alla att få prova bra whisky till rimliga priser. Whisky ska drickas tycker vi, inte samla damm i hyllorna.”

 

Vi kommer att lägga mycket kraft på att inte bara hitta rätt whisky utan också att paketera den på bästa tänkbara sätt när det gäller såväl design som volym och format. Vår övertygelse är att många inte kan eller har råd att betala för det stora och vanliga 70 cl volymen. Vi vill därför jobba med andra volymer som passar en större målgrupp och skapa tillgänglighet när det gäller framför allt priset men också genom kvalitetssäkring. Selected Malts handlar om kvalitet framför allt, på insida såväl som utsida.

Selected Malts består idag av en grupp dedikerade personer som alla delar samma sak.  En stor passion för de ädla dryckerna. För oss handlar det om att erbjuda kvalitet, klassisk design, i rätt format till rätt pris.

Whisky by design

Whisky by design är ett begrepp som vi jobbat fram i processen. Design för oss innebär att vi vill göra det bästa av alla fat som vi köper. Därför kommer vi ofta att göra olika reracking experiment. Rent krasst låta whiskyn byta miljö och fat för att om möjligt bli ännu bättre. Det kommer bli ganska tydligt när vi tar fram våra prodoukter att det finns en tydlig ide och tanke bakom allt.

Vi tror också på transparens i allt vi gör. Även vi är konsumenter och förväntar oss all information om det vi dricker. Detta har vi tagit fasta på och ger er så mycket info vi kan och får för att ni som konsumenter ska känna er helt trygga med era inköp.

Vårt Team

Mikael Westerberg

Owner, founder

Patrik Barkevall

Owner, founder

Christian Bjurinder

Design

Mattias Lager

Photo, Webbdesign

Emil Vesterberg

Marketing, Social media

Adam Karlsson

Ekonomi